Quinoa-bulgursalade met gepickelde groenten en avocadodressing
We gaan een stapje verder voor deze salade deluxe: kant-en-klaar vervangen we door gepickeld en van avocado maken we een dressing.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g gekookte bietjes
- 1 koolrabi
- 1 rode ui
- 1 liter kraanwater
- 100 ml rodewijnazijn
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
- 4 middelgrote eieren
- 1 eetrijpe avocado
- 2 el kappertjes
- 10 g verse bieslook
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
- 85 g veldsla
- 50 g geroosterde pijnboompitten
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de koolrabi in plakken van een ½ cm en de plakken in staafjes van een ½ cm. Snijd de rode ui in dunne parten. Doe de biet, koolrabi en ui in een ruime kom.
- Breng het water aan de kook en schenk het kokende water over de biet, koolrabi en ui. Laat 2 min. staan. Meng ondertussen de rodewijnazijn met het zout en de suiker. Giet de groenten af en meng de azijn erdoor. Laat minimaal 15 min. staan, maar langer mag ook (pickelen).
- Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold en de dooier nog zacht is. Laat schrikken en pel.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes en 2 el van het pickelvocht (per 4 personen) van de groenten toe en maal met de staafmixer tot een dikke dressing. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en meng door de dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper.
- Doe de quinoa-bulgurmix in een ruime schaal en meng de veldsla erdoor. Giet de gepickelde groenten af en meng door de salade. Halveer de eieren en verdeel samen met de avocadodressing over de salade. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de pijnboompitten.
variatietip:
Je kunt de koolrabi in deze salade ook prima vervangen door partjes friszure appel, bijv. granny smith.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 440 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Quinoa-bulgursalade met gepickelde groenten en avocadodressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quinoa-bulgursalade met gepickelde groenten en avocadodressing
- 400 g gekookte bietjes
- 1 koolrabi
- 1 rode ui
Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de koolrabi in plakken van een ½ cm en de plakken in staafjes van een ½ cm. Snijd de rode ui in dunne parten.
Doe de biet, koolrabi en ui in een ruime kom.
- 1 liter kraanwater
Breng het water aan de kook en schenk het kokende water over de biet, koolrabi en ui. Laat 2 min. staan.
- 100 ml rodewijnazijn
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
Meng ondertussen de rodewijnazijn met het zout en de suiker. Giet de groenten af en meng de azijn erdoor.
Laat minimaal 15 min. staan, maar langer mag ook (pickelen).
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold en de dooier nog zacht is. Laat schrikken en pel.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe in een hoge beker.
- 1 el kappertjes
Voeg de kappertjes en een deel van het pickelvocht van de groenten toe en maal met de staafmixer tot een dikke dressing.
- 10 g verse bieslook
Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en meng door de dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper.
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
- 85 g veldsla
Doe de quinoa-bulgurmix in een ruime schaal en meng de veldsla erdoor. Giet de gepickelde groenten af en meng door de salade.
- 1 el kappertjes
- 50 g geroosterde pijnboompitten
Halveer de eieren en verdeel samen met de avocadodressing over de salade. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de pijnboompitten.
variatietip:
Je kunt de koolrabi in deze salade ook prima vervangen door partjes friszure appel, bijv. granny smith.