Sushicado van Fooddeco
Avocado + sushi = sushicado. Dit recept van Colette Dike is best of both worlds!

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g sushirijst
- 1 el sushiazijn
- 4 avocado's (de grootste die je kunt vinden)
- 100 g verse zalm (sashimikwaliteit)
- 1 snoepkomkommer
- 1 tl wasabi
- 1 norivel
- 1 tl zwart sesamzaad
- 4 el sojasaus
Advertentie
Bereiden
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met sushi-azijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en haal de pit eruit. Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de avocadohelften, zodat je zo veel mogelijk ruimte hebt voor de vulling. Laat minimaal 0.5 cm over.
- Snijd de zalm in vieren en de komkommer in de lengte in vier parten. Vul de ruimtes met de sushirijst, zalm en komkommer. Smeer de snijkanten van de avocadohelften in met wasabi en plak de helften aan elkaar.
- Knip het norivel in vier repen. Schil de avocado’s en smeer in met sushi-azijn. Maak de norirepen vochtig en wikkel deze om de avocado’s heen. Snijd de onderkant van de avocado’s zodat je de sushicado’s stabiel op een bordje kunt zetten. Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer direct met sojasaus en extra wasabi.
variatietip:
Gebruik het vruchtvlees van de avocado voor een ander gerecht of eet het direct lekker op.
variatietip:
Vegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango.
variatietip:
Gebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Sushicado van Fooddeco
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 760 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Sushicado van Fooddeco
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushicado van Fooddeco
- 100 g sushirijst
- 1 el sushiazijn
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met sushi-azijn.
- 4 avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en haal de pit eruit.
Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de avocadohelften, zodat je zo veel mogelijk ruimte hebt voor de vulling. Laat minimaal 0.5 cm over.
- 100 g verse zalm
- 1 snoepkomkommer
Snijd de zalm in vieren en de komkommer in de lengte in vier parten. Vul de ruimtes met de sushirijst, zalm en komkommer.
- 1 tl wasabi
Smeer de snijkanten van de avocadohelften in met wasabi en plak de helften aan elkaar.
- 1 norivel
Knip het norivel in vier repen. Schil de avocado’s en smeer in met sushi-azijn. Maak de norirepen vochtig en wikkel deze om de avocado’s heen.
Snijd de onderkant van de avocado’s zodat je de sushicado’s stabiel op een bordje kunt zetten.
- 1 tl zwart sesamzaad
- 4 el sojasaus
Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer direct met sojasaus en extra wasabi.
variatietip:
Gebruik het vruchtvlees van de avocado voor een ander gerecht of eet het direct lekker op.
variatietip:
Vegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango.
variatietip:
Gebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst.