bewaar
Couscous met aubergine en falafel
Couscous met aubergine en falafel
bewaar

Couscous met aubergine en falafel

Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

1½ el

milde olijfolie

1 el

Euroma Marokkaanse kruiden stoofgroenten

170 g

falafel

100 g

couscous

7½ g

verse munt

50 g

verse granaatappelpitjes

200 g

spinazie

200 g

cottagecheese

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1½ cm. Schep om met ⅔ van de olie, de kruiden en eventueel zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.

2

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en leg de falafel bij de aubergine op de bakplaat en bak nog 15 min. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de couscous om met de munt en granaatappelpitjes.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Schep de aubergine door de spinazie en serveer met de couscous, falafel en cottagecheese.