Zalmspies met sojaglaze van de BBQ
 Zalmspies met sojaglaze van de BBQ

Zalmspies met sojaglaze van de BBQ

Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

320 g

zalmfilet

2 el

ketjap manis

1 el

sesamolie

4

Shanghai paksoi

4 el

gebakken uitjes

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • satéprikkers of spiesen

  • BBQ kwast

Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes. Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers. Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.

2

Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze. Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue. Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.

tip

serveertipLekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).

serveertipServeer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).

Zalmspiesen met sojaglaze van de BBQ

Instructievideo - 00:32 min.