Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool
Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool

Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool

Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur.

30 min. bereiden
24 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kraanwater

250 g

kristalsuiker

400 ml

blanke azijn

1 el

kurkuma

1

bloemkool

1

witte uien

75 g

verse-pepermix

7 tenen

knoflook

1 el

korianderzaad

1 tl

kippenbouillon-poeder

50 ml

traditionele olijfolie

1 tl

zoete gerookte-paprikapoeder

1 tl

chiliflakes

1

citroen

10 g

verse basilicum

10 g

verse oregano

150 ml

kokosmelk

4

diepvries Taste of the World kwartels

Dit heb je nodig

  • weckpot à 1,5 liter

  • staafmixer

  • barbecue met deksel

Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur.

Aan de slag

1

Breng voor de pekel het water met de suiker in een grote pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer de azijn en kurkuma erdoor en laat 30 min. afkoelen. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, kook 3 min. en giet af.

2

Snijd de helft van de ui in halve ringen, een peper naar keuze uit de verse-pepermix in ringetjes en de gepelde knoflooktenen in stukken. Doe de bloemkool, ui, peperringetjes, 3 tenen knoflook (bij 4 personen) en het korianderzaad in de weckpot. Schenk de pekel erover. Sluit de pot goed af en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.

3

Snipper de rest van de witte ui. Snijd het steeltje van 4 pepers (bij 4 personen) naar keuze uit de verse-pepermix en snijd de pepers in stukken. Doe voor de piripiri-marinade de kippenbouillonpoeder, olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes, gesnipperde ui, peperstukken en rest van de knoflook in een hoge beker. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Haal de blaadjes basilicum en oregano los van de takjes en voeg samen met de kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

4

Halveer de kwartels in de lengte, wrijf goed in met ⅔ van de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast. Bewaar de rest van de marinade in een goed afgesloten bakje tot gebruik in de koelkast.

5

Bereid de barbecue met deksel, braai of keramische barbecue voor op direct grillen. Verhit de barbecue tot vlak boven het rooster een temperatuur van ca. 160 °C is bereikt. Gril de kwartels in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de rest van de marinade erbij als saus en serveer met de bloemkool.

tip

algemeenKwartels zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van kwartels kun je ook kipdrumsticks gebruiken.