Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje
Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje

Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje

Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde?

10 min. bereiden
8 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

gordita's

2 tl

arachideolie

1

limoen

225 g

kleine rode kidneybonen in zak

2

middelgrote eieren

75 g

salsa hot

150 g

Mexicaanse rauwkost

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 8 min. in de oven.

2

Halveer de limoen. Rasp de groene schil van de ene helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in parten. Doe het limoenrasp samen met ½ el limoensap (bij 2 personen) in een steelpan en voeg de kidneybonen toe (afgieten is niet nodig). Verwarm de bonen al roerend en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de kidneybonen, salsa en rauwkost over de gordita’s en verdeel de gebakken eitjes erover. Serveer de limoenparten erbij.

tip

variatietipJe kunt dit gerecht ook maken voor een stevig ontbijt of brunch.