Frisse yoghurtdip met topping
Frisse yoghurtdip met topping

Frisse yoghurtdip met topping

Deze dip steelt sowieso de show tijdens jouw volgende borrel.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

8 el

olijfolie extra vierge

2 el

za'atar

4

spelt pitabroodjes

90 g

zongerijpte olive nere

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

500 g

yoghurt Griekse stijl

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze dip steelt sowieso de show tijdens jouw volgende borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak fijn.

2

Meng ondertussen ¼ van de olie met de helft van de za’atar. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de snijkanten met de za’atarolie. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd de pita's in punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.

3

Snijd ondertussen de olijven en peterselie fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de hazelnoten, olijven, peterselie, het citroenrasp, een ½ el citroensap (bij 8 personen) en de rest van de olie en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de yoghurt over een platte schaal en verdeel de topping erover. Serveer de pitapunten erbij.