Vegan vistaco's

Als vegan eet je natuurlijk geen vis, daarom gebruiken we voor deze taco's de plantaardige variant.

555 kcal

10 min. bereiden, 4 min. oventijd

licht pittig

4/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 12 vegetarische zeesticks

    vegetarische zeesticks

  • 1 krop sla

    sla

  • 150 gram maiskorrels in blik

    maiskorrels in blik

  • 1 eetrijpe avocado

    eetrijpe avocado

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 12 tacoschelpen

    tacoschelpen

  • 6 eetlepel salsa hot

    salsa hot

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zeesticks 8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

  2. Haal ondertussen de blaadjes los van de krop sla. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes. Halveer de paprika. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

  3. Bak de tacoschelpen 4 min. in de oven. Vul ze elk met een blad sla, de mais, avocado, paprika en een zeestick. Schep er wat salsa op en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Vegan vistaco's

Als vegan eet je natuurlijk geen vis, daarom gebruiken we voor deze taco's de plantaardige variant.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig