Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree
Ultiem festivalfood: kruidig, kleurig en je eet het met je handen.

Advertentie
Ingrediënten
- 420 g ovenschotel kipfilethaasjes tandoori
- 4 mini-naanbroodjes
- 450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 15 g verse munt
- 2 el Griekse yoghurt
- 4 el mangochutney
Keukenspullen
- 8 houten satéprikkers
- barbecue of grillpan
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Week de satéprikkers 30 min. in koud water.
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.
- Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.
- Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 840 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree
Week de satéprikkers 30 min. in koud water.
- 420 g ovenschotel kipfilethaasjes tandoori
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.
- 4 mini-naanbroodjes
Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
- 1 rode ui
- 1 citroen
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen.
- 15 g verse munt
- 2 el Griekse yoghurt
Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.
- 4 el mangochutney
Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.