bewaar
Paella met bloemkoolrijst
Paella met bloemkoolrijst
bewaar

Paella met bloemkoolrijst

In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst.

20 min. bereiden
licht pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal

100 g

chorizo

5

tomaten

1

rode paprika

2

middelgrote uien

1

citroen

800 g

Bonduelle diepvries bloemkoolrijst

½ buisje

saffraan

200 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

½

kippenbouillonblokje

In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Halveer de chorizo overlangs en snijd in halve plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien fijn en snijd de citroen in parten.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ongepelde garnalen toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.

3

Bak de tomaat, paprika en ui in dezelfde pan 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst, saffraan en tuinerwtjes toe. Verkruimel het halve bouillonblokje erover. Roerbak de paella 2 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur en verdeel de chorizo, garnalen en citroenparten erover.

serveertipLekker met verse platte peterselie.