Rijkgevulde paella
Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.
675 kcal
1 uur bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 gram chorizoworst
chorizoworst
500 gram kipfilet
kipfilet
2 rode paprika's
rode paprika's
1 ui
ui
500 gram diepvries zoetwater reuzengarnalen
diepvries zoetwater reuzengarnalen
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
200 gram verse doperwten
verse doperwten
50 mg saffraan
saffraan
500 gram risottorijst
risottorijst
1.5 liter kippenbouillon van tablet
kippenbouillon van tablet
Dit heb je nodig
paellapan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 06 - Holland op z'n best
Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rijst nog 5 min.
- combinatietipLekker met een frisse salade van romainesla.
- algemeenHoudt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.
Rijkgevulde paella
Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

hoofdgerecht
6 personen
675 kcal
1 uur bereiden
Aan de slag
Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rijst nog 5 min.
combinatietip:Lekker met een frisse salade van romainesla.
algemeen:Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g chorizoworst
500 g kipfilet
2 rode paprika's
1 ui
500 g diepvries zoetwater reuzengarnalen
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 g verse doperwten
50 mg saffraan
500 g risottorijst
1½ l kippenbouillon van tablet
Dit heb je nodig
paellapan




