Rijkgevulde paella

Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

675 kcal

1 uur bereiden

3.3/5

(403)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram chorizoworst

    chorizoworst

  • 500 gram kipfilet

    kipfilet

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 1 ui

    ui

  • 500 gram diepvries zoetwater reuzengarnalen

    diepvries zoetwater reuzengarnalen

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 200 gram verse doperwten

    verse doperwten

  • 50 mg saffraan

    saffraan

  • 500 gram risottorijst

    risottorijst

  • 1.5 liter kippenbouillon van tablet

    kippenbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • paellapan


2006 nr. 06 - Holland op z'n best

Aan de slag

  1. Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.

  2. Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rijst nog 5 min.

  • combinatietipLekker met een frisse salade van romainesla.
  • algemeenHoudt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.

Wat vond je van dit recept?

Rijkgevulde paella

Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig