Eenvoudige paella
Eenvoudige paella
bewaar
bewaar

Eenvoudige paella

25 min. bereiden
332waarderingen

Aan de slag

1

Laat de zeevruchten ontdooien. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de rijst en de chorizo toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee.

2

Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de zeevruchten door de rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan op een laag vuur staan tot de zeevruchten door en door warm zijn.

algemeenGabriel García de la Torre (middenvelder van Ajax). Het favoriete gerecht van Gabri is paella: 'Dit recept doet mij aan thuis denken. Mijn moeder maakte vaak paella of zarzuela voor mij en mijn zus. Tegenwoordig maakt mijn vrouw dit gerecht voor mij en de kinderen. Ik ben een echte visliefhebber. In Nederland kun je vis gelukkig net zo lekker eten als in Spanje. En de ingrediënten voor een Spaanse maaltijd koop je hier gewoon in de supermarkt. Maar ik heb ook al een Nederlands lievelingskostje: pannenkoeken. Hollandser kan het niet!'

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eenvoudige paella

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig