Pokébowl met bloemkoolrijst
Pokébowl met bloemkoolrijst

Pokébowl met bloemkoolrijst

In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

koelverse bloemkoolrijst

2 el

rijstazijn

2 el

sojasaus

290 g

verse zalmfilet

100 g

radijs

75 g

biet julienne

1

avocado

175 g

verse zongerijpte mangostukjes

80 g

ingelegde gember

In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!

Aan de slag

1

Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.

2

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.

3

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.

4

erdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.

tip

algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

combinatietipLekker met zwart sesamzaad.

Pokébowl met bloemkoolrijst

Instructievideo - 00:33 min.