Sushibowl met tofu en avocado
Zelfgemaakte sushi, maar dan snel en zonder rollen. Top!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g sushirijst
- 5 el Saitaku rijstazijn
- 375 g tofu naturel
- 1 el arachideolie
- 1 el honing
- 2 el sojasaus
- 150 g biet julienne
- 2 eetrijpe avocado's
- 4 snoepkomkommers
- 80 g Saitaku ingelegde gember
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer ⅘ van de rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes van 1 cm en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en voeg de honing en sojasaus toe en bak 3 min. mee.
- Meng ondertussen de biet met de rest van de azijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, biet, avocado, komkommer en ingelegde gember over de kommen.
combinatietip:
Lekker met Saitaku Poké sushi & salad sprinkle.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 600 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Sushibowl met tofu en avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushibowl met tofu en avocado
- 300 g sushirijst
- 4 el Saitaku rijstazijn
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- 375 g tofu naturel
Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes van 1 cm en breng eventueel op smaak met zout.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om.
- 1 el honing
- 2 el sojasaus
Zet het vuur laag en voeg de honing en sojasaus toe en bak 3 min. mee.
- 150 g biet julienne
- 1 el Saitaku rijstazijn
Meng ondertussen de biet met de rest van de azijn.
- 2 eetrijpe avocado's
- 4 snoepkomkommers
Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Snijd de komkommers in dunne plakjes.
- 80 g Saitaku ingelegde gember
Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, biet, avocado, komkommer en ingelegde gember over de kommen.
combinatietip:
Lekker met Saitaku Poké sushi & salad sprinkle.