Sus­hi­bowl met ge­rook­te zalm en gar­na­len

Wat een plaatje, dit gerecht. En dan heb je het nog niet geproefd!

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Wat een plaatje, dit gerecht. En dan heb je het nog niet geproefd! 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen. Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen. Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
  2. Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
  3. Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen. Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl. Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 113 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 05-06

Sushibowl met gerookte zalm en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bowl met ge­rook­te zalm en gar­na­len

1
1
  • 250 g Saitaku sushi rice

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen.

3
3
  • 3 el Saitaku rijstazijn
  • ½ tl suiker

Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen.

4
4

Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.

5
5
  • ½ bos radijs

Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.

7
7
  • 75 g biet julienne
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 100 g grote garnalen gekookt en gepeld

Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen.

8
8
  • ½ bakje tuinkers

Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl.

9
9
  • 1 el Saitaku sushi soy sauce

Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.