Ve­ge­ta­ri­sche Mexi­caan­se chi­li­bur­ger met groen­te­friet & sa­la­de

De friet is gemaakt van groente, dat is eens wat anders!

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De friet is gemaakt van groente, dat is eens wat anders! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de groentefriet met de komijn, de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om. Leg de flatbreads de laatste 3 min. naast de groentefriet in de oven.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chiliburgers 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de helft van de komkommer in schuine dunne plakken. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng met de slamelange en yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Besmeer de flatbreads met de groentespread en verdeel de burger en de komkommerplakjes erover. Serveer met de groentefriet en de maiskomkommersalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2018

Vegetarische Mexicaanse chiliburger met groentefriet & salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche Mexi­caan­se chi­li­bur­ger met groen­te­friet & sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g AH Ovengroente verse groentefriet
  • 2 el milde olijfolie

Meng de groentefriet met de komijn, de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 4 flatbreads

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om. Leg de flatbreads de laatste 3 min. naast de groentefriet in de oven.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 chiliburgers

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chiliburgers 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

5
5
  • 2 midi komkommers
  • 240 g slamelange mais
  • 50 g frisse yoghurtdressing

Snijd ondertussen de helft van de komkommer in schuine dunne plakken. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng met de slamelange en yoghurtdressing.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g groentespread tuinerwten-munt

Besmeer de flatbreads met de groentespread en verdeel de burger en de komkommerplakjes erover. Serveer met de groentefriet en de maiskomkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.