Sa­la­de met quinoa, eda­ma­me en ros­bief

Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken.

(3) waardeer
hoofdgerecht Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bonen in een kom en giet er kokend water over. Laat 5 min. staan en giet af.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  3. Pers de limoen uit. Meng de quinoa, sojabonen, sojasaus en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen). Verdeel de quinoa over kommetjes en verdeel daar de groente en rosbief over. Besprenkel met de sriracha.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018 , Receptkaart 2019 week 27-28

Salade met quinoa, edamame en rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met quinoa, eda­ma­me en ros­bief

1
1
  • 300 g witte quinoa
  • 250 g diepvries edamame bonen

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bonen in een kom en giet er kokend water over. Laat 5 min. staan en giet af.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes.

3
3
  • 200 g radijsjes
  • 125 g taugé
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

4
4
  • 1 limoen
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Pers de limoen uit. Meng de quinoa, sojabonen, sojasaus en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen).

5
5
  • 120 g gesneden rosbief
  • 1 el sriracha chili sauce

Verdeel de quinoa over kommetjes en verdeel daar de groente en rosbief over. Besprenkel met de sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.