Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
bewaar
bewaar

Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus

Met deze pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus kom je zeker aan je dagelijkse portie groente. Dat is extra genieten.

30 min. bereiden
66waarderingen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snijd de halve pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snipper de uien.

2

Doe de aardappel, knolselderij, pastinaak, pompoen, ⅔ van de ui en ¾ van het groentebouillonblokje in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.

3

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons en de rest van de ui 6-8 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de rest van het bouillonblokje erover en voeg kokend water toe. Laat 1 min. inkoken en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de appel in blokjes van 1 cm. Giet de aardappel en groenten af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Meng de rest van de boter en de stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus.

combinatietipLekker met vegan chipolataworstjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus

Met deze pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus kom je zeker aan je dagelijkse portie groente. Dat is extra genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig