Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst!

(22) waardeer
hollands hoofdgerecht Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst! 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, pompoen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snipper de rode ui en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snijd de kruiden apart fijn.
  2. Doe de aardappel, pompoen, knolselderij, pastinaak, rode ui, rozemarijn, bouillontabletten, 750 ml water in een (soep)pan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons en de ui in 8 min. gaar op middelhoog vuur. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg 3 el water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.
  4. Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Giet de aardappelen en groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de azijn, margarine en stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus en bestrooi met de pompoenpitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 flespompoen
  • ¼ stuk knolselderij
  • 1 pastinaak

Schil de aardappelen, pompoen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 2 rode uien
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn

Snipper de rode ui en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snijd de kruiden apart fijn.

3
3
  • 2 groentebouillontabletten
  • 750 ml kraanwater

Doe de aardappel, pompoen, knolselderij, pastinaak, rode ui, rozemarijn, bouillontabletten, het water in een (soep)pan en breng aan de kook.

4
4

Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

5
5
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons en de ui in 8 min. gaar op middelhoog vuur.

7
7
  • 3 el kraanwater

Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.

8
8
  • 1 Granny Smith appel

Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.

9
9

Giet de aardappelen en groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.

10
10
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el margarine

Meng de azijn, margarine en stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper.

11
11
  • 20 g pompoenpitten

Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus en bestrooi met de pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.