Knolselderijstamppot met champignonsaus
Een winterse stamppot, maar dan net even anders. Deze knolselderijstamp met champignonsaus is je nieuwe vriend dit seizoen.
330 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
500 g
1 el
800 g
4 el
1 el
1 el
100 ml
200 ml
15 g
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 01 - Lekker bezig!
Schil de knolselderij en aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en pof het mosterdzaad 1 min. met de deksel op de pan. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de champignons in 15 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig tot al het vocht verdampt is. Voeg het meel toe en bak al roerend 3 min. mee. Voeg de azijn, de helft van de melk en het water toe en kook al roerend 3 min. in tot een saus.
Snijd de bieslook fijn. Giet de knolselderij en aardappelen af. Voeg de rest van de melk en de helft van de bieslook toe en stamp met de pureestamper tot een romige stamppot. Roer het mosterdzaad erdoor en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de champignonsaus en garneer met de rest van de bieslook.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijstamppot met champignonsaus
Een winterse stamppot, maar dan net even anders. Deze knolselderijstamp met champignonsaus is je nieuwe vriend dit seizoen.

hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en pof het mosterdzaad 1 min. met de deksel op de pan. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de champignons in 15 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig tot al het vocht verdampt is. Voeg het meel toe en bak al roerend 3 min. mee. Voeg de azijn, de helft van de melk en het water toe en kook al roerend 3 min. in tot een saus.
Snijd de bieslook fijn. Giet de knolselderij en aardappelen af. Voeg de rest van de melk en de helft van de bieslook toe en stamp met de pureestamper tot een romige stamppot. Roer het mosterdzaad erdoor en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de champignonsaus en garneer met de rest van de bieslook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g knolselderij
500 g kruimige aardappelen
1 el mosterdzaad
800 g champignons
4 el milde olijfolie
1 el volkorentarwemeel
1 el rodewijnazijn
100 ml halfvolle melk
200 ml water
15 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureestamper




