Hummus met pittige kruidenolie
Hummus met pittige kruidenolie

Hummus met pittige kruidenolie

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

15 min. bereiden
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

2 el

Bio Today witte tahin

½ teen

knoflook

2 el

citroensap

80 ml

zonnebloemolie

10 g

verse platte peterselie

7½ g

verse munt

50 g

kappertjes

1

verse rode peper

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • staafmixer

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.

2

Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.