Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

De groentesaus maak je van gegrilde groenten en verse Italiaanse kruiden: lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht De groentesaus maak je van gegrilde groenten en verse Italiaanse kruiden: lekker! 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Gebruik de helft van de rozemarijn.
  2. Pureer de ontdooide gegrilde groente met de kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rasp de Pecorino en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje gepureerde groenten.
  4. Maak laagjes met: ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de groentepuree, ⅓ van de tuinerwten, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer. Laat de lasagne in ca. 45 min. gaar worden in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Tip:

De Italiaanse kruidenmix is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook rozemarijn, tijm en salie los kopen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Groente-hamlasagne met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

1
1
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Gebruik de helft van de rozemarijn.

2
2
  • 900 g diepvries gegrilde groenten

Pureer de ontdooide gegrilde groente met de kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 75 g Pecorino Romano
  • 450 g ricotta

Rasp de Pecorino en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje gepureerde groenten.

4
4
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 250 g achterham

Maak laagjes met: ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de groentepuree, ⅓ van de tuinerwten, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.

5
5

Laat de lasagne in ca. 45 min. gaar worden in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.