Ver­ge­ten-groen­te­soep met stok­brood­je knof­look­bo­ter

Stokbrood gevuld met zelfgemaakt knoflookboter: alleen die heerlijke geur al!

(9) waardeer
hollands hoofdgerecht Stokbrood gevuld met zelfgemaakt knoflookboter: alleen die heerlijke geur al! 4 personen
1 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de halvarine in een schaaltje en laat in ca. 10 seconden zacht worden in de magnetron op vol vermogen. Snijd de bieslook fijn. Pers de knoflook boven de halvarine. Meng samen met de bieslook tot een knoflookboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Maak schuine inkepingen in het stokbrood en vul met de knoflookboter. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar.
  4. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de kommen. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Lekker met in plakjes gesneden gebakken champignons.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Vergeten-groentesoep met stokbroodje knoflookboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­ge­ten-groen­te­soep met stok­brood­je knof­look­bo­ter

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 el AH Biologische halvarine in kuip

Doe de halvarine in een schaaltje en laat in ca. 10 seconden zacht worden in de magnetron op vol vermogen.

3
3
  • 10 g AH Bi­o­lo­gisch Bies­look plant­je in pot
  • 1 teen knoflook

Snijd de bieslook fijn. Pers de knoflook boven de halvarine. Meng samen met de bieslook tot een knoflookboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 AH Biologisch meergranenstokbrood

Maak schuine inkepingen in het stokbrood en vul met de knoflookboter.

5
5

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 1140 ml Unox proe­ve­rij ro­mi­ge ver­ge­ten-groen­tensoep met pastinaak & cantharel

Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de kommen. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Lekker met in plakjes gesneden gebakken champignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.