Ve­gan erw­ten­soep met kik­ker­erw­ten

Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook. Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.
  2. Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.

combinatietip:

Lekker met roggebrood.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 89 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Vegan erwtensoep met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan erw­ten­soep met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 300 g preien
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook.

2
2
  • 500 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
  • 3 Knorr biologische groentebouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter water

Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook.

3
3

Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.

4
4
  • 350 g kikkererwten in pot

Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.

6
6
  • 160 g vegan rookworst

Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.

combinatietip:

Lekker met roggebrood.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.