Erw­ten­soep met cho­ri­zo en kik­ker­erw­ten

Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo.

(124) waardeer
hollands hoofdgerecht Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo. 4 personen
4 124

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.

Tip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de soep en uitgebakken chorizo apart van elkaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en laat de chorizo op kamertemperatuur komen.

video

Knof­look snij­den

instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep met chorizo en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met cho­ri­zo en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 2 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes

Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

3
3
  • 250 g winterpeen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g chorizoworst

Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes.

4
4
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 15 g verse platte peterselie

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

5
5

Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

6
6

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

7
7

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.

8
8

Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep.

9
9
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten

Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.