bewaar
Erwtensoep uit de oven
Erwtensoep uit de oven
bewaar

Erwtensoep uit de oven

Deze week: lage temperaturen met kans op snert! Deze erwtensoep zit boordevol groenten als knolselderij, winterpenen en natuurlijk erwten. Alles in de oven en pureren maar!

20 min. bereiden
1 uur oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

750 g

knolselderij

150 g

vastkokende aardappelen

200 g

winterpeen

1

verse prei

2

middelgrote uien

2

speklapjes

3 el

olijfolie mild

500 g

gedroogde spliterwten

3

kippenbouillonblokjes

2

gedroogde laurierblaadjes

7.5 g

verse tijm

2 l

kokend water

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • lage braadpan met deksel: Ø 28 cm

  • bakpapier

  • Staafmixer

Deze week: lage temperaturen met kans op snert! Deze erwtensoep zit boordevol groenten als knolselderij, winterpenen en natuurlijk erwten. Alles in de oven en pureren maar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakken van ca. 2 cm. Halveer de prei in de lengte en was onder koud stromend water en snijd in halve ringen van ca. 1 cm. Snijd de uien in kwarten en de kwarten in de breedte in stukken van ca. 1 cm.

2

Verdeel de knolselderij, aardappel, peen, ui en prei over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de speklapjes ertussen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 1 uur net boven het midden in de oven. Schep halverwege om.

3

Doe ondertussen de spliterwten in de braadpan, schenk er kokend water bij en voeg de bouillonblokjes, laurierblaadjes en takjes tijm toe. Snijd de takjes en blaadjes van de selderij fijn. Voeg de gesneden takjes toe aan de bouillon, bewaar de blaadjes. Sluit de pan af met de deksel en zet net onder de bakplaat met de groente in de oven. Kook de bouillon en erwten zo ca. 55 min. mee. Controleer na 45 min. of de erwten gaar zijn. Laat ze zo nodig langer koken in de oven.

4

Haal de groenten en erwtenbouillon uit de oven. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de bouillon, voeg de groenten toe. Pureer met de staafmixer tot een grove puree. Voeg ca. een 1⁄2 liter kokend water toe om de soep vloeibaarder te maken.

5

Snijd de speklapjes in stukjes van ca. 1 cm en voeg samen met de helft van de fijngesneden selderij toe aan de erwtensoep. Verdeel de soep over borden en bestrooi met de rest van de selderij.

vegatipLaat de speklapjes achterwege en vervang de bouillonblokjes door groentebouillon.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep uit de oven

Deze week: lage temperaturen met kans op snert! Deze erwtensoep zit boordevol groenten als knolselderij, winterpenen en natuurlijk erwten. Alles in de oven en pureren maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig