Ve­gan tofu bowl met quinoa

Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.

(0) waardeer
hoofdgerecht Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed. Halveer de grote plakken. Meng met 1½ el olie (bij 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie (bij 4 personen) in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing. Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Vegan tofu bowl met quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan tofu bowl met quinoa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g AH Biologisch zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed.

3
3
  • 1½ el milde olijfolie

Halveer de grote plakken. Meng met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 300 g AH Biologisch quinoa

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 360 g AH Bi­o­lo­gisch tofu roer­bak­reep­jes pit­tig ge­kruid

Verhit de olie in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

7
7
  • 340 g AH Bi­o­lo­gisch maiskor­rels
  • 2½ el milde olijfolie
  • ½ el natuurazijn

Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing.

8
8
  • 75 g AH Bi­o­lo­gisch veldsla

Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.