Vegan tofu bowl met quinoa
Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g AH Biologisch zoete aardappelen
- 5 el milde olijfolie
- 300 g AH Biologisch quinoa
- 360 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes pittig gekruid
- 340 g AH Biologisch maiskorrels
- ½ el natuurazijn
- 75 g AH Biologisch veldsla
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed. Halveer de grote plakken. Meng met 1½ el olie (bij 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie (bij 4 personen) in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing. Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 870 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 560 mg
- vezels 14 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vegan tofu bowl met quinoa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan tofu bowl met quinoa
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 750 g AH Biologisch zoete aardappelen
Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed.
- 1½ el milde olijfolie
Halveer de grote plakken. Meng met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
- 300 g AH Biologisch quinoa
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el milde olijfolie
- 360 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes pittig gekruid
Verhit de olie in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 340 g AH Biologisch maiskorrels
- 2½ el milde olijfolie
- ½ el natuurazijn
Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing.
- 75 g AH Biologisch veldsla
Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.