Wa­ter­kers-so­ja­bo­nen­soep

Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.

(4) waardeer
voorgerecht Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
  2. Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
  3. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyoghurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyoghurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de soep tot en met het pureren 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Wa­ter­kers-so­ja­bo­nen­soep

leuk & snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Waterkers-sojabonensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wa­ter­kers-so­ja­bo­nen­soep

1
1
  • 600 ml kraanwater
  • 2 el Bio Today yeast free vegetable stock powder in pot
  • 250 g diepvries gepelde sojaboontjes
  • 100 g diepvries tuinerwten

Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.

2
2
  • 45 g waterkers
  • 1 el Saitaku sushigember

Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe.

3
3
  • 10 g verse basilicum

Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.

4
4
  • 4 el kokosyoghurt

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyoghurt los met 1 el (bij 4 personen) water.

5
5

Schep in elk bord 1 el kokosyoghurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de soep tot en met het pureren 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.