Ve­gan bief­stuk met pe­per­room­saus en oven­fri­tes

Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan!

(8) waardeer
hoofdgerecht Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan! 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de frites om met 1/5 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Verhit ondertussen weer de helft van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstuk 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Snipper ondertussen de sjalot. Neem de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peperkorrels, rijstcuisine en bouillonpoeder toe en verhit 2 min. Roer goed door.
  4. Snijd de bosui in dunne ringen. Verdeel de saus over de biefstuk en serveer met de frites en champignons. Garneer met de bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan bief­stuk met pe­per­room­saus en oven­fri­tes

1
1
  • 350 g verse Franse friet
  • 1 el arachideolie

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de frites om met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2

Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 400 g gesneden kastanjechampignons

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 200 g Vivera biefstuck

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de biefstuk 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5
5
  • 1 sjalot
  • 1 el arachideolie

Snipper ondertussen de sjalot. Neem de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 el 4-seizoenenpeperkorrels
  • 150 ml Alpro cuisine rijst
  • ½ el Bio Today vegetable stock powder

Voeg de peperkorrels, rijstcuisine en bouillonpoeder toe en verhit 2 min. Roer goed door.

7
7
  • 1 bosui

Snijd de bosui in dunne ringen. Verdeel de saus over de biefstuk en serveer met de frites en champignons. Garneer met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.