No­ten­brood­bruschet­te met ui­en­ch­ut­ney en gei­ten­kaas

Brood mag niet ontbreken op een borrelplank. Lekker met zelfgemaakte uienchutney.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(1) waardeer
borrelhapje Brood mag niet ontbreken op een borrelplank. Lekker met zelfgemaakte uienchutney. 24 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met de venkelzaad en de chilivlokken ca. 25 min. op laag vuur tot ze zacht en zoet zijn. Roer regelmatig. Voeg de appelciderazijn en de lichte basterdsuiker toe en bak nog 5 min.
  2. Snijd ondertussen de plakken volkoren muesli notenbrood elk in 4 gelijke stukken. Leg ze op een ovenrooster en bak 10 min. in het midden van de oven. Verdeel de geitenkaas over de notenbroodbruschette en verdeel daar wat van de uienchutney over.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Notenbroodbruschette met uienchutney en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­brood­bruschet­te met ui­en­ch­ut­ney en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g rode uien

Snijd de rode uien in halve ringen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met de venkelzaad en de chilivlokken ca. 25 min. op laag vuur tot ze zacht en zoet zijn. Roer regelmatig.

4
4
  • 3 el appelciderazijn
  • 1 el lichte basterdsuiker

Voeg de appelciderazijn en de lichte basterdsuiker toe en bak nog 5 min.

5
5
  • 6 plakken muesli notenbrood

Snijd ondertussen de plakken volkoren muesli notenbrood elk in 4 gelijke stukken. Leg ze op een ovenrooster en bak 10 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 200 g zachte geitenkaas naturel

Verdeel de geitenkaas over de notenbroodbruschette en verdeel daar wat van de uienchutney over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.