Bietensoep met selderijroom
 Bietensoep met selderijroom

Bietensoep met selderijroom

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

500 g

gekookte rode biet

1 teen

knoflook

1 el

arachideolie

2

kippenbouillontabletten

750 ml

kraanwater

20 g

verse selderij

125 g

sour cream

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.

2

Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

tip

bereidingstipDe soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.