Lowcarb sushi
Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolrijst
- 4 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- 150 g snoepgroente gekleurde wortel
- 150 g verse tonijnsteaks
- 5 norivellen
- 100 g koelverse sojabonen
- 2 el Saitaku sushigember
- 3 el sojasaus
Keukenspullen
- sushimatje
Advertentie
Bereiden
- Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
- Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
- Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

Low carb sushi van bloemkoolrijst
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 30 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Lowcarb sushi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lowcarb sushi
- 400 g bloemkoolrijst
- 4 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- 150 g snoepgroente gekleurde wortel
- 150 g verse tonijnsteaks
Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.
- 5 norivellen
Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
- 100 g koelverse sojabonen
Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst.
- 2 el Saitaku sushigember
Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
- 3 el sojasaus
Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.