Low­carb sus­hi

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

(3) waardeer
aziatisch borrelhapje Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi. 30 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de worteltjes in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.
  2. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties.Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in het midden over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.
  3. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Lowcarb sushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Low­carb sus­hi

1
1
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 3 el kewpie mayonaise
  • 1 tl wasabi

Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi.

2
2
  • 150 g snoepgroente gekleurde wortel

Snijd de worteltjes in reepjes van ca. 3 mm dik.

3
3
  • 150 g verse tonijnsteaks

Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.

4
4
  • 5 norivellen

Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.

5
5
  • 100 g koelverse sojabonen
  • 2 el Saitaku sushigember

Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in het midden over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op.

6
6

Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.

7
7
  • 3 el Kikkoman sojasaus

Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.