Low­carb sus­hi

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

(3) waardeer
aziatisch voorgerecht Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi. 30 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
  2. Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
  3. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.
video

Low carb sus­hi van bloem­kool­rijst

leuk-snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
september 2019 , december 2018

Lowcarb sushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Low­carb sus­hi

1
1
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 150 g snoepgroente gekleurde wortel
  • 150 g verse tonijnsteaks

Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.

2
2
  • 5 norivellen

Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.

3
3
  • 100 g koelverse sojabonen

Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst.

4
4
  • 2 el Saitaku sushigember

Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.

5
5
  • 3 el sojasaus

Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.