Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.
395 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
175 gram volkorenmeel
volkorenmeel
0.5 theelepel koek- en speculaaskruiden
koek- en speculaaskruiden
350 ml halfvolle melk
halfvolle melk
1 wit scharrelei
wit scharrelei
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
250 gram ricotta
ricotta
150 gram verse blauwe bessen
verse blauwe bessen
0.5 citroen
citroen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
- bewaartipJe kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.
Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
bewaartip:Je kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
175 g volkorenmeel
½ tl koek- en speculaaskruiden
350 ml halfvolle melk
1 wit scharrelei
2 el arachideolie
250 g ricotta
150 g verse blauwe bessen
½ citroen




