Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.
395 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
175 g
½ tl
350 ml
1
2 el
250 g
150 g
½
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
- bewaartipJe kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.
Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
bewaartip:Je kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
175 g volkorenmeel
½ tl koek- en speculaaskruiden
350 ml halfvolle melk
1 wit scharrelei
2 el arachideolie
250 g ricotta
150 g verse blauwe bessen
½ citroen




