Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta

Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

395 kcal

25 min. bereiden

3.7/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 175 gram volkorenmeel

    volkorenmeel

  • 0.5 theelepel koek- en speculaaskruiden

    koek- en speculaaskruiden

  • 350 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 1 wit scharrelei

    wit scharrelei

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 250 gram ricotta

    ricotta

  • 150 gram verse blauwe bessen

    verse blauwe bessen

  • 0.5 citroen

    citroen

Aan de slag

  1. Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.

  2. Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ™½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

  3. Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.

  • bewaartipJe kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.

Wat vond je van dit recept?

Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta

Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig