Snel­le kip­pen­soep met Li­ba­ne­se wraps

Over een kwartiertje eten? Ja hoor, dat gaat lukken.

(12) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Over een kwartiertje eten? Ja hoor, dat gaat lukken. 4 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de bouillon in een soeppan en voeg het water toe. Breng aan de kook.
  2. Draai ondertussen met vochtige handen kleine soepballetjes van het kipgehakt. Voeg als de bouillon kookt de soepballetjes en soepgroenten toe. Breng opnieuw tegen de kook aan en houd tegen de kook tot de soepballetjes gaar zijn, dit duurt ca. 5 à 6 min.
  3. Bestrijk ondertussen de Libanese wraps met de hummus, leg op elke wrap een plak rauwe ham en verdeel de rucola erover. Verhit de grillpan. Rol de wraps losjes op en gril 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Serveer bij de kippensoep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Snelle kippensoep met Libanese wraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le kip­pen­soep met Li­ba­ne­se wraps

1
1
  • 350 ml kippenbouillon in pot
  • 1 liter kraanwater

Schenk de bouillon in een soeppan en voeg het water toe. Breng aan de kook.

2
2
  • 250 g kipgehakt naturel

Draai ondertussen met vochtige handen kleine soepballetjes van het kipgehakt.

3
3
  • 500 g tuinkruidensoepgroenten

Voeg als de bouillon kookt de soepballetjes en soepgroenten toe.

4
4

Breng opnieuw tegen de kook aan en houd tegen de kook tot de soepballetjes gaar zijn, dit duurt ca. 5 à 6 min.

5
5
  • 4 Libanese wraps
  • 4 el hummus naturel
  • 4 plakken rauwe ham
  • 40 g rucola

Bestrijk ondertussen de Libanese wraps met de hummus, leg op elke wrap een plak rauwe ham en verdeel de rucola erover.

6
6

Verhit de grillpan. Rol de wraps losjes op en gril 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Serveer bij de kippensoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.