Vietnamese pho
In Vietnam wordt deze kruidige noedelsoep met rundvlees soms zelfs als ontbijt gegeten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 6 cm verse gember
- 4 rundermergpijpjes
- 2 tl korianderzaad
- 2 kaneelstokjes
- 3 kardemompeulen
- 3 stuks steranijs
- 3 kruidnagels
- 2 liter kraanwater
- 1 runderbouillontablet
- 1 el vissaus
- 225 g rijstnoedels 5mm
- 1 rode peper
- 250 g ossenhaas
- 10 g verse munt
- 10 g verse koriander
- 125 g taugé
Keukenspullen
- braadslee
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui, gember en mergpijpjes in de braadslede en rooster in de oven ca. 20 min. Keer halverwege.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagel 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de ui, gember en mergpijpjes, het water en de bouillontablet in een soeppan en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.
- Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
- Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes, tegen de draad in. Snijd de munt en koriander grof. Verdeel de noedels over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, ossenhaas, munt, koriander en taugé. De ossenhaas gaart in de bouillon.
Tip:
Pho (spreek uit: feu) is het nationale gerecht van Vietnam en heeft een basis van bouillon, waarin onder andere steranijs wordt meegetrokken. Er is een theorie dat de naam komt van de Franse pot-au-feu, Vietnam was immers een Franse kolonie. In deze variant voeg je de ossenhaas rauw toe; hij gaart een klein beetje in de hete soep.
serveertip:
Lekker met srirachasaus en een partje limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 880 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Vietnamese pho
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vietnamese pho
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- 1 middelgrote ui
- 6 cm verse gember
Snijd de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken.
- 4 rundermergpijpjes
Leg de ui, gember en mergpijpjes in de braadslede en rooster in de oven ca. 20 min. Keer halverwege.
- 2 tl korianderzaad
- 2 kaneelstokjes
- 3 kardemompeulen
- 3 stuks steranijs
- 3 kruidnagels
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagel 3 min. op middelhoog vuur.
- 2 liter kraanwater
- 1 runderbouillontablet
Doe de specerijen met de ui, gember en mergpijpjes, het water en de bouillontablet in een soeppan en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken.
- 1 el vissaus
Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.
- 225 g rijstnoedels 5mm
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
- 250 g ossenhaas
Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes, tegen de draad in.
- 10 g verse munt
- 10 g verse koriander
Snijd de munt en koriander grof.
- 125 g taugé
Verdeel de noedels over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, ossenhaas, munt, koriander en taugé. De ossenhaas gaart in de bouillon.
serveertip:
Lekker met srirachasaus en een partje limoen.