Boe­ren­kaas­fon­due met groen­ten, kriel­tjes & brood

Gezellig en ontzettend lekker: kaasfondue! Als de kaas is gesmolten, dip je er allerlei lekkers in.

(0) waardeer
Gezellig en ontzettend lekker: kaasfondue! Als de kaas is gesmolten, dip je er allerlei lekkers in. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pan met dikke bodem

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en schep om met 2/5 van de olie, wat peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de champignons in vieren en snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in gelijke stukken.
  3. Haal na 12 min. de krieltjes uit de oven. Schep om en schuif ze aan de kant. Leg de champignons en bloemkool- en broccoliroosjes ernaast. Besprenkel met 1/5 van de olie, wat peper en eventueel zout Zet de bakplaat onder in de oven terug en leg de kampioentjes op een rooster erboven. Bak nog ca. 8 min.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de kaas in delen toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
  5. Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de geroosterde krieltjes, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes en cherrytomaten bij de kaasfondue.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 10 2019

Boerenkaasfondue met groenten, krieltjes & brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kaas­fon­due met groen­ten, kriel­tjes & brood

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 250 g krieltjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Boen de krieltjes schoon, halveer ze en schep om met de olie, wat peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 175 g kastanjechampignons
  • 200 g bloemkool- en broccoliroosjes

Snijd ondertussen de champignons in vieren en snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in gelijke stukken.

5
5

Haal na 12 min. de krieltjes uit de oven. Schep om en schuif ze aan de kant.

6
6
  • ½ el traditionele olijfolie

Leg de champignons en bloemkool- en broccoliroosjes ernaast. Besprenkel met de olie, wat peper en eventueel zout

7
7
  • 2 kampioentjes (afbakbroodjes)

Zet de bakplaat onder in de oven terug en leg de kampioentjes op een rooster erboven. Bak nog ca. 8 min.

8
8
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.

10
10
  • 200 ml kraanwater
  • ¼ groentebouillontablet

Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

11
11
  • 300 g boerenkaasfondue

Voeg de kaas in delen toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.

12
12
  • 125 g cherrytomaten

Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de geroosterde krieltjes, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes en cherrytomaten bij de kaasfondue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.