Kat­su cur­ry

Een lekkere curry? Probeer eens deze Japanse versie!

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een lekkere curry? Probeer eens deze Japanse versie! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • staafmixer
  • timbaaltje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de winterpeen en ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en fruit nog 2 min. Rasp ondertussen de appel en snijd de ingelegde gember fijn.
  3. Voeg samen met 1 el opgevangen vocht uit het gemberpotje, de sojasaus, het water en de kippenbouillontablet toe. Laat nog 10 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de kipfilets overlangs doormidden zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukjes vershoudfolie en sla met een deegroller 1 cm dik.
  4. Doe de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Klop het ei los in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko.
  5. Verhit de rest van de olie en de boter in een hapjespan en bak de kipschnitzels 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege om en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Pureer ondertussen de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Doe ¼ van de rijst in een timbaaltje, druk aan en stort op een bord, maak zo ook de rest van de borden op. Snijd de schnitzel in repen en leg erbij, giet de saus erover en serveer direct.

serveertip:

Lekker met koriander een zoetzure salade van komkommer en radijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
maart-april 2019

Katsu curry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kat­su cur­ry

1
1
  • 300 g jasmijnrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 150 g winterpenen

Schil en snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de winterpeen en ui 3 min.

5
5
  • 1 el kerriepoeder

Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en fruit nog 2 min.

6
6
  • 1 Jazz appel
  • 1 el ingelegde gember

Rasp ondertussen de appel en snijd de ingelegde gember fijn.

7
7
  • 3 el sojasaus
  • 500 ml kraanwater
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg samen met 1 el opgevangen vocht uit het gemberpotje, de sojasaus, het water en de kippenbouillontablet toe.

8
8

Laat nog 10 min. met de deksel op de pan koken.

9
9
  • 2 kipfilets

Snijd ondertussen de kipfilets overlangs doormidden zodat je gelijke stukken hebt.

10
10

Leg de kipfilets tussen 2 stukjes vershoudfolie en sla met een deegroller 1 cm dik.

11
11
  • 2 el tarwebloem

Doe de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar.

12
12
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko

Klop het ei los in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord.

13
13

Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei.

14
14

Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko.

15
15
  • 1 el arachideolie
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de olie en de boter in een hapjespan en bak de kipschnitzels 10 min. op middelhoog vuur.

16
16

Keer halverwege om en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

17
17

Pureer ondertussen de saus met een staafmixer tot een gladde massa.

18
18

Doe ¼ van de rijst in een timbaaltje, druk aan en stort op een bord, maak zo ook de rest van de borden op.

19
19

Snijd de schnitzel in repen en leg erbij, giet de saus erover en serveer direct.

serveertip:

Lekker met koriander een zoetzure salade van komkommer en radijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.