War­me maisdip met tor­til­la­chips

Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee.

(0) waardeer
borrelhapje Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de maiskolf 5 min. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de mais in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.
  2. Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Warme maisdip met tortillachips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me maisdip met tor­til­la­chips

1
1
  • 1 maiskolf
  • 1 limoen
  • 5 g verse bieslook

Kook de maiskolf 5 min. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn.

2
2

Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf.

3
3
  • 10 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de mais in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g tarwebloem

Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min.

5
5
  • 300 ml halfvolle melk

Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus.

6
6
  • 200 g geraspte kaas 30+

Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

7
7
  • 170 g Croky Tortilla nacho cheese

Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.