Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(22) waardeer
hoofdgerecht De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak. 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
  2. Snijd de dille fijn. Houd 2 takjes achter (per quiche). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ricotta, dille, het citroenrasp, 2 el citroensap (per quiche) en peper.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅔ van de zalm in reepjes van een ½ cm breed. Meng de bloemkoolrijst, paprika en zalmreepjes door het eimengsel. Verdeel de vulling over het bladerdeeg.
  4. Bak de quiche in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Maak van de rest van de zalm een paar mooie roosjes en leg deze met de takjes dille in het midden van de quiche.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Frisse quiche met flame roasted zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

1
1
  • 270 g vers bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

2
2
  • 10 g verse dille
  • 1 citroen

Snijd de dille fijn. Houd 2 takjes achter (per quiche). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 6 middelgrote eieren
  • 250 g ricotta

Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ricotta, dille, het citroenrasp, 2 el citroensap (per quiche) en peper.

4
4
  • 2 gele paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

5
5
  • 135 g verse flame roasted zalm
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst

Snijd de zalm in reepjes van een ½ cm breed. Meng de bloemkoolrijst, paprika en zalmreepjes door het eimengsel.

6
6

Verdeel de vulling over het bladerdeeg.

7
7

Bak de quiche in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

8
8
  • 65 g verse flame roasted zalm

Maak van de rest van de zalm een paar mooie roosjes en leg deze met de takjes dille in het midden van de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.