Quiche met twee soorten zalm
Quiche met twee soorten zalm

Quiche met twee soorten zalm

Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak.

20 min. bereiden
277waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

25 g

verse bieslook

15 g

verse dille

1

citroen

175 g

verse zalmfilet

100 g

gerookte zalmfilet

2

middelgrote eieren

125 g

roomkaas bieslook

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • vierkante springvorm (26 x 26 cm)

Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het deeg.

2

Snijd de bieslook en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep door het kruidenmengsel.

3

Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm met kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

combinatietipLekker met koude komkommersoep.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.