Sus­hi­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm

De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.

(13) waardeer
japans hoofdgerecht De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.
  3. Verdeel de afgekoelde sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Verdeel over de rijst. Verdeel de zalm in stukjes over de komkommer en besprenkel met de sojasaus.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.

variatietip:

Deze salade kun je ook met verse zalm maken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Laat iets afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Sushisalade met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 75 ml rijstazijn
  • 1 tl suiker

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor.

2
2
  • ½ tl zout

Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3
3
  • 2 kropjes babyromainesla

Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 el kraanwater

Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.

5
5
  • 1 komkommer

Verdeel de afgekoelde sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit.

6
6

Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Verdeel over de rijst.

7
7
  • 250 g warm gerookte zalmstukken
  • 2 el Japanse sojasaus

Verdeel de zalm in stukjes over de komkommer en besprenkel met de sojasaus.

8
8
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade.

9
9
  • 1 norivel

Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.

variatietip:

Deze salade kun je ook met verse zalm maken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Laat iets afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.