bewaar
Sushisalade
Sushisalade
bewaar

Sushisalade

Bijzonder, deze frisse sushisalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak.

30 min. bereiden
359waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sushirijst

5 el

rijstazijn

1 tl

zout

1 tl

kristalsuiker

2 kropjes

babyromainesla

4 el

wasabimayonaise

1 el

water

1

komkommer

300 g

verse zalmfilet

2 el

Japanse sojasaus

2

eetrijpe avocado's

1

norivel

Bijzonder, deze frisse sushisalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak.

Aan de slag

1

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.

2

Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op een ruime, platte schaal. Meng de wasabimayonaise met het water en sprenkel de helft over de sla. Verdeel de sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in lange repen en vervolgens de repen in smalle reepjes van ca. 6 cm. lang. Verdeel over de rijst.

3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.

variatietipDe salade is ook lekker als lunchgerecht.

bewaartipJe kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.

combinatietipLekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.

Sushisalade

Instructievideo - 02:53 min.