Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
Deze geurige curry staat in 20 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool
- 2 cm verse gember
- 380 g scharrelkipdijfilet
- 2 el milde olijfolie
- 1 limoen
- 4 el Patak's milde currypasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 4 mini naanbread garlic & coriander
- 75 g gezouten cashewnoten
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook 5 min. in water met wat zout. Giet af.
- Schil en rasp de gember. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg de gember, het limoensap, de currypasta en kokosmelk toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
- Verwarm de naan ca. 6 min. in het midden van de oven. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 2 min. zachtjes koken.
- Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en limoenrasp. Serveer met de naan.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 560 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
- 1 bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook 5 min. in water met wat zout. Giet af.
- 2 cm verse gember
- 380 g scharrelkipdijfilet
- 2 el milde olijfolie
Schil en rasp de gember. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
- 1 limoen
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 4 el Patak's milde currypasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
Voeg de gember, het limoensap, de currypasta en kokosmelk toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
- 4 mini naanbread garlic & coriander
Verwarm de naan ca. 6 min. in het midden van de oven. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 2 min. zachtjes koken.
- 75 g gezouten cashewnoten
Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en limoenrasp. Serveer met de naan.