Schelvis met fris lentestamppotje
Schelvis met fris lentestamppotje

Schelvis met fris lentestamppotje

Het sausje van ansjovis geeft dit gezonde gerecht een lekkere kick!

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

stamppotaardappelen

450 g

diepvries tuinerwten

45 g

ansjovisfilets in olijfolie

250 ml

kookroom

560 g

verse schelvisfilet

1 el

tarwebloem

1

citroen

100 g

ricotta

300 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Het sausje van ansjovis geeft dit gezonde gerecht een lekkere kick!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.

2

Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.

3

Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de citroen in 4 parten.

4

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en tuinerwten met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree. Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.

tip

algemeenDe schelvis is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door kabeljauw.