Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

Het sausje van ansjovis geeft dit gezonde gerecht een lekkere kick!

(16) waardeer
hoofdgerecht Het sausje van ansjovis geeft dit gezonde gerecht een lekkere kick! 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.
  2. Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.
  3. Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de citroen in 4 parten.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en tuinerwten met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree. Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.

Tip:

De schelvis is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door kabeljauw.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Schelvis met fris lentestamppotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

1
1
  • 1.2 kg stamppotaardappelen
  • 450 g diepvries tuinerwten

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.

2
2
  • 45 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 250 ml kookroom

Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan.

3
3

Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.

4
4
  • 560 g verse schelvisfilets
  • 1 el tarwebloem

Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem.

5
5

Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6

Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 1 citroen

Snijd de citroen in 4 parten.

8
8
  • 100 g ricotta

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en tuinerwten met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree.

9
9

Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken.

10
10
  • 300 g veldsla

Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.