Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata
Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata

Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata

Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent.

15 min. bereiden
211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

400 g

verse gesneden snijbonen

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

1

ui

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

2 el

pesto arrabbiata

250 g

diepvries tuinerwten

200 g

verse rivierkreeftjes

Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata). Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.

3

Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.