Run­der­ke­bab met yog­hurt­dip & cour­get­te-ka­neel­cous­cous

De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip.

(3) waardeer
turks hoofdgerecht De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2019

Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­ke­bab met yog­hurt­dip & cour­get­te-ka­neel­cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

2
2
  • 15 g verse munt
  • 3 g za'atar
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en de olie door het gehakt.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker.

5
5

Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 g gemalen kaneel

Verhit een koekenpan met de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 1 biologische citroen
  • 50 g rozijnen
  • 2 el traditionele olijfolie

Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 170 g Griekse yoghurt

Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.