Romige courgettequiche met Paturain
Romige courgettequiche met Paturain

Romige courgettequiche met Paturain

Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

250 g

romaatjes

10 g

verse selderij

4

middelgrote eieren

185 g

Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden

100 g

coburgerham

270 g

vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes.

2

Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en Paturain Cuisine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes.

3

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven.

4

Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.