Courgette-kiprolletjes met roomkaas & tagliatelle
Courgette-kiprolletjes met roomkaas & tagliatelle

Courgette-kiprolletjes met roomkaas & tagliatelle

Pasta, kruidenkaas, kip en courgette... een gouden combi!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

690 g

passata basilico

185 g

Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden

2

courgettes

100 g

kipfiletplakje

75 g

Parmezaanse kaas

500 g

verse tagliatelle all'uovo

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

  • kaasschaaf

Pasta, kruidenkaas, kip en courgette... een gouden combi!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en meng met de passata en ⅓ van de Paturain tot saus. Verdeel over de ovenschaal. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange linten. Leg de kipfiletplakjes op elkaar en snijd de plakjes in drie repen.

2

Besmeer de courgettelinten met de rest van de Paturain. Verdeel de kipfiletrepen erover en rol de linten op. Zet de rolletjes rechtop in de tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas grof en strooi over de rolletjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

3

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over borden en verdeel de kiprolletjes met saus erover.

tip

serveertipLekker met blaadjes vers basilicum.