Ta­gli­a­tel­le met kipsal­tim­boc­ca en snij­bo­nen

Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan. 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de blaadjes van de salie op de kiphaasjes. Wikkel de prosciutto om de kiphaasjes en salie heen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine plakjes van 3-4 mm. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  2. Verhit in een koekenpan de helft van de olie op middelhoog vuur en bak de kipsaltimbocca in 6 min. rondom goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de snijbonen 5 min. in kokend water met zout. Kook de pasta in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de snijbonen 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en blus af met de witte wijn. Laat 1 min. inkoken. Roer de slagroom, het citroensap en -rasp erdoor en zet het vuur laag.
  4. Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de saus en de geraspte Parmezaan. Leg de kipsaltimbocca erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Vol Smaak , Allerhande Box week 12 2019

Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met kipsal­tim­boc­ca en snij­bo­nen

1
1
  • 2 takjes verse salie
  • 160 g scharrelkiphaasjes
  • 100 g prosciutto crudo

Leg de blaadjes van de salie op de kiphaasjes. Wikkel de prosciutto om de kiphaasjes en salie heen.

2
2
  • 400 g snijbonen
  • 1 teen knoflook

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine plakjes van 3-4 mm. Pel de knoflook en snijd fijn.

3
3
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • ½ citroen

Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur en bak de kipsaltimbocca in 6 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 250 g verse tagliatelle

Kook ondertussen de snijbonen 5 min. in kokend water met zout. Kook de pasta in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

6
6
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de snijbonen 1 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 50 ml witte wijn
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de knoflook toe en blus af met de witte wijn. Laat 1 min. inkoken. Roer de slagroom, het citroensap en -rasp erdoor en zet het vuur laag.

8
8

Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de saus en de geraspte Parmezaan. Leg de kipsaltimbocca erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.