bewaar
Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
bewaar

Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine

Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

75 g

De Cecco Linguine n° 7

75 g

diepvries tuinbonen

5 blaadjes

verse salie

1

Des Champs Vert scharrel maiskipfilet

2 plakken

prosciutto crudo

1 el

ongezouten roomboter

½ el

milde olijfolie

50 ml

droge witte wijn

100 g

snoeptomaatjes

Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat de dubbel gedopt zijn. Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.

2

Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.