Noe­del­sa­la­de met broc­co­li­rijst, ri­vier­kreef­tjes en gem­ber­dres­sing

Snelle maaltijdsalade met rijstnoedels, cashewnootjes en Aziatische dressing van soja, sesamolie en gember.

(31) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Snelle maaltijdsalade met rijstnoedels, cashewnootjes en Aziatische dressing van soja, sesamolie en gember. 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.
  2. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.
  3. Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.
  4. Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met broc­co­li­rijst, ri­vier­kreef­tjes en gem­ber­dres­sing

1
1
  • 225 g rijstnoedels
  • 400 g broccolirijst

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.

2
2
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie

Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.

3
3
  • 410 g atjar tjampoer
  • 6 salade-uitjes
  • 200 g verse rivierkreeftjes

Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.

4
4
  • 50 g ongezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.