Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing
Snelle maaltijdsalade met rijstnoedels, cashewnootjes en Aziatische dressing van soja, sesamolie en gember.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 225 g rijstnoedels
- 400 g broccolirijst
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
- 410 g atjar tjampoer
- 6 salade-uitjes
- 200 g verse rivierkreeftjes
- 50 g ongezouten cashewnoten
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.
- Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.
- Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.000 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing
- 225 g rijstnoedels
- 400 g broccolirijst
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.
- 410 g atjar tjampoer
- 6 salade-uitjes
- 200 g verse rivierkreeftjes
Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.
- 50 g ongezouten cashewnoten
Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.